30 -40 éves kora körül már a férfiak többsége tapasztalt merevedési problémákat. A helyzet, a kínos szituációk az életkor előrehaladtával egyre gyakoribbá válhatnak. A potencia problémák számos olyan kellemetlen szituációt szülhetnek, melyek a férfi egészséges önbizalmának csorbulásához vezethetnek. Nem is beszélve róla, hogy a párkapcsolat rovására is mehet. A merevedési zavarokból fakadó állandóvá váló frusztrációkat az egyén magával viszi az élet egyéb területeire is, így például feszültebb lehet a barátaival, rokonaival szemben és nem ritkán az is előfordul, hogy a probléma miatt nem tud megfelelően összpontosítani, így teljesíteni sem munkahelyén. Jól látszik hát, hogy egy kezdetben talán csekély jelentőséggel bíró probléma miként befolyásolhatja az ember egész életét, mindennapjait. Szerencsére nem csak a negatív magánéleti jelenségek hatnak ki ennyi területre, hanem a pozitívak is. A kiegyensúlyozott szexuális élet által az ember bizonyítottan stresszmentesebb és kiegyensúlyozottabb lesz. Így könnyen minden területen sikeresebb lehet.

Így térjünk hát vissza a potencia problémájára, hiszen a merevedési zavarok mára már megannyi különböző módszer, eszköz révén eredményesen kezelhetők.

A potencianövelő készítmények a legegyszerűbb és leghatékonyabb módjait kínálják a merevedési zavarok kezelésének. Vannak olyan készítmények, melyek képesek akár azonnal megszöntetni a problémát. Ezeket az alkalmi potencianövelő készítményeket közvetlen az aktus előtt kell alkalmazni. A legtöbbször nagyjából 30-60 perccel előtte. Az előjáték alatt, ingerlés hatására a potencianövelő hatni kezd és kialakul a pénisz masszív, erektált állapota. Ezek a szinte rögtön ható potencia szerek azért alkalmi potencianövelők, mert eredményességük nem kíván rendszeres alkalamzást és többnyire az alkalmian, olykor-olykor jelentkező potencia problémákra szokás használni őket. Az alkalmi merevedési probléma elleni szerek hatásának intenzitása egyénenként és készítményenként eltérő lehet. Vannak különböző potenciafokozó krémek, melyek hatása a legtöbb esetben enyhébb a kapszulákénál, de sok férfi esetében ezek is elegendők ahhoz, hogy a merevedés időben és megbízhatóan jelentkezzen. A krémeknél általában biztosabb megoldást nyújtanak a férfierő tabletták. Ezeknek a készítményeknek a többsége olyan gyógynövényekből készült, melyek jótékony hatással vannak a férfi potenciára. Azok a kapszulák, melyek vény nélkül kaphatók egytől-egyig gyógynövényi összetételű készítmények, melyek káros mellékhatással (kizárólag növényi összetételük miatt) nem, vagy csak rendkívül ritka esetekben bírnak. Az alkalmi potencianövelők hatása nem csak az alkalmazást követő néhány órában tart, hanem a rá következő napokban is. A legtöbb esetben hatásfokuk nagyjából 1-3 napig érezhető. Ez természetesen nem állandó erektált állapotot jelent, hanem azt, hogy inger hatására a férfi hímvessző természetes módon, gyorsan kerül merev állapotba. Az alkalmi potencianövelők további előnye, hogy hatásuk a legtöbbször nem merül ki pusztán annyiban, hogy merev lesz a pénisz. A merevség sok esetben extrém merevséget, keménységet jelent, emellett a legtöbb potencia szer jótékonyan hat a magömlés késleltetésére is, így általuk a szexuális aktus nem csak biztos, de hosszan tartó, extra élvezetes lehet. Emellett az orgazmus utáni regenerálódás ideje is megrövidül, ami azt jelenti, hogy a férfierő kapszulát alkalmazó férfi egymás után akár többszöri menetre is alkalmas lehet.

A fent említett okok miatt az alkalmi potencianövelőket nem csak azok alkalmazzák kedvelten, akik merevedési problémákkal küzdenek, hanem azok is, akik egyszerűen csak szeretnének javítani szexuális teljesítőképességükön és szeretnének extra teljesítményt nyújtani szex során.

Az alkalmi potencianövelők mellett vannak kúraszerűen alkalmazható készítmények is, melyek ahhoz hogy kifejtsék hatásukat rendszeres, kúraszerű alkalmazást igényelnek.